روزنامه صهیونیستی معاریو[1] در تحلیلی ناظر به پیروزی ترامپ و تاثیر آن بر توافق امریکایی-سعودی-اسرائیلی پرداخته است. از نگاه این روزنامه، تاثیر پیروزی نامزد جمهوریخواه بر سیاست داخلی اسرائیل سریع و ملموس خواهد بود؛ به ویژه اینکه حزب لیکود امیدوار است ترامپ بر خلاف بایدن از تصمیم نتانیاهو برای اصلاحات قضایی حمایت کند.
از آنجایی که این باور به طور عمومی و گسترده ایجاد شده است که دولت فعلی رژیم صهیونیستی تنها تا ۲۰۲۵ روی کار خواهد بود، اکنون آخرین زمان باقی مانده برای حزب حاکم است تا به اهداف خود در راستای اعمال اصلاحات قانونی و قضایی دست یابد و این مسیر با همراهی کاخ سفید بسیار هموارتر خواهد بود.
از سویی اسرائیلیها معتقدند بر خلاف بایدن که به اندازه کافی قطر را تحت فشار قرار نداده تا حماس را وادار به پذیرش شرایط آتشبس کند، ترامپ میتواند از طریق قطر، مواضع حماس در قبال رژیم صهونیستی را نرمتر سازد. در همین راستا، هر چند بایدن حق دفاع از خود را برای اسرائیلیها قائل بود و از هیچ کمک مالی و نظامی در حمایت از آنها دریغ نکرد، اما مواضعی نیز در راستای ملاحظه غیرنظامیان اتخاذ کرده است؛ رفتاری که از سوی ترامپ به رویکرد "نرم" دموکراتها تعبیر شده و به همین جهت این انتظار را در صهیونیستها ایجاد نموده که با حضور ترامپ در کاخ سفید، آنها میتوانند آزادی عمل بیشتری در میدانهای غزه و لبنان داشته باشند.
مسئله دیگر در منطقه، عادیسازی روابط سعودی-صهیونیستی است؛ صهیونیستها در این زمینه نیز ترامپ را فردی موفقتر میبینند که میتواند توافق تاریخی میان عربستان و رژیم صهیونیستی را میانجیگری کرده و آماده دادن امتیازات ویژهای به دولت سعودی باشد.
بنیامین نتانیاهو، در میان اولین رهبران سیاسی بود که پیروزی ترامپ را تحت عنوان «بزرگترین بازگشت تاریخ» تبریک گفته و این رویداد را آغازی جدید برای روابط امریکا و اسرائیل دانست. این ادبیات و این اشتیاق به روی کار آمدن ترامپ نشاندهنده انتظارات بالایی است که رژیم از دولت جمهوری خواه ایالات متحده دارد؛ حتی اگر به قیمت تیره شدن روابط با با دولت فعلی امریکا در مدت زمان باقیمانده تا جایگزینی دولت جدید باشد.