محیط شناسی روابط فرهنگی

جوانان روسی و آمریکایی چه نگاهی به آینده دارند؟

شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۶

جوانان روس نسبت به همتایان آمریکایی خود دیدگاه اقتصادی و سیاسی مثبت تری دارند، با این حال هر دو جمعیت جوان به طور مساوی به مهاجرت فکر می کنند. بررسی‌های شورای امور جهانی شیکاگو و مرکز تحلیلی لوادا نشان می‌دهد که روس‌های 18 تا 34 ساله آینده وضعیت سیاسی و…

منبع:

جوانان روس نسبت به همتایان آمریکایی خود دیدگاه اقتصادی و سیاسی مثبت تری دارند، با این حال هر دو جمعیت جوان به طور مساوی به مهاجرت فکر می کنند. بررسی‌های شورای امور جهانی شیکاگو و مرکز تحلیلی لوادا نشان می‌دهد که روس‌های 18 تا 34 ساله آینده وضعیت سیاسی و اقتصادی روسیه را مثبت‌تر از جوانان آمریکایی در ایالات متحده می‌بینند. علاوه بر این، داده‌ها نشان می‌دهند که زمینه، ملی‌گرایی و ترجیحات دولتی نقش مهمی در شکل‌دهی چشم‌اندازهای آینده در بین هر دو جمعیت جوان دارند.

یافته های کلیدی

از هر 10 جوان روسی، 4 نفر (38%) هنگام فکر کردن به وضعیت اقتصادی آینده روسیه خوش‌بینی (25%) یا هیجان (13%) ابراز می‌کنند، در حالی که تنها دو نفر از هر 10 آمریکایی (18%) در همان سنین (16%) خوش‌بین هستند.

در عین حال، 42 درصد از جوانان روسی می گویند که نسبت به وضعیت اقتصادی آینده کشورشان مضطرب (32٪) یا بدبینی (10٪) احساس می کنند، در مقایسه با تقریباً شش نفر از هر 10 جوان آمریکایی (57٪ در کل، 30٪ اضطراب) و (27 درصد بدبینی).

وقتی نوبت به موقعیت‌های سیاسی آینده کشورهایشان می‌رسد، 36 درصد از جوانان روس خوش‌بین (22%) یا هیجان‌زده (14%) هستند، در حالی که کمتر از یک نفر از هر 10 جوان آمریکایی (8٪) در کل خوشبین هستند.

اکثریت قوی جوانان روسیه (82%) می گویند که آنها بسیار (65%) یا تا حدودی مفتخر هستند (17%) که شهروند روسیه هستند، در حالی که کمتر از نیمی از جوانان آمریکایی (43%) می گویند که آنها بسیار (22%) یا تا حدودی (21٪) به شهروندی آمریکا افتخار می کنم.

از هر 10 جوان روسی و آمریکایی، سه نفر (به ترتیب 30 و 31 درصد) به مهاجرت فکر کرده اند و موقعیت های اقتصادی و سیاسی خود و همچنین کیفیت زندگی بالاتر درک شده در خارج از کشور را به عنوان دلایل ذکر کرده اند.

علی‌رغم پیش‌بینی‌های منفی اولیه اقتصادی و تلاش‌های مستمر ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی برای فلج کردن اقتصاد روسیه، به نظر می‌رسد اقتصاد دوران جنگ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در حال غلبه بر طوفان است. در واقع، صندوق بین‌المللی پول انتظار دارد که اقتصاد روسیه در سال جاری سریع‌تر از پیشرفته‌ترین اقتصادهای جهان از جمله ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان رشد کند. در حالی که مهاجرت دسته جمعی مهاجران در زمان جنگ باعث شد بازار کار روسیه تنگ و دستمزدها در ارتش و سایر بخش های اقتصاد نیز افزایش یابد.

نظرسنجی مشترک شورای و لوادا، که از 26 ژانویه تا 26 فوریه 20241 انجام شد، نشان می‌دهد که جوانان روسی وقتی به وضعیت اقتصادی خود در 10 سال آینده فکر می‌کنند، دو ذهن هستند. در حالی که 42 درصد از جوانان روسیه ابراز اضطراب (32 درصد) یا بدبینی (10 درصد) می کنند، تقریباً به همان اندازه (38 درصد) می گویند که احساس خوش بینی (25 درصد) یا هیجان زده (13 درصد) دارند. یکی از دلایل این هیجان این است که تقریباً نیمی از جوانان روسیه فکر می کنند فرصت های شغلی و حقوق در حال افزایش است (47٪).

در حالی که انتظار می‌رود رشد اقتصادی در ایالات متحده در سال جاری کند شود، کارشناسان اقتصادی رکود را در افق پیش‌بینی نمی‌کنند و در عوض سطوح پایین بیکاری، ثبت شاخص‌های سهام بالا، افزایش تولید ناخالص داخلی و کاهش نرخ تورم را گزارش می‌کنند. با این حال، قیمت های سرسختانه کالاها و خدمات همچنان مصرف کنندگان آمریکایی را ناامید می کند و به نظر می‌رسد که چشم انداز اقتصادی تیره‌ای را در میان جمعیت جوان ایجاد می کند.

با وجود این شاخص‌های مثبت، نیمی از جوانان آمریکایی (52%) فکر می‌کنند که آینده شغلی در ایالات متحده امروز بدتر از پنج سال پیش است و از هر 10 جوان آمریکایی تنها دو نفر (18%) فکر می‌کنند فرصت‌های شغلی‌شان بهتر است. وقتی به اقتصاد ایالات متحده در 10 سال آینده فکر می کنیم، اکثر جوانان آمریکایی یا مضطرب (30٪) یا بدبین (27٪) هستند. در مقایسه با همتایان روسی خود، این جمعیت جوان نسبت به آینده اقتصادی خود بسیار کمتر مثبت هستند، زیرا کمتر از دو نفر از هر 10 گزارش نسبت به آن خوش بین هستند (16%) یا هیجان زده (2%).

با ادامه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، این سوال که چه چیزی باید دنبال شود در خط مقدم ذهن بسیاری از مردم باقی مانده است. در روسیه، سهم مشابهی از بزرگسالان جوان هنگام اندیشیدن به آینده سیاسی کشورشان، هم احساسات منفی و هم مثبت را ابراز می‌کنند (41٪ منفی، 36٪ مثبت، 9٪ بی تفاوت). علی‌رغم احساس اندکی بیشتر مضطرب (32%) یا بدبین (9%) تا خوش بین (22%) یا هیجان زده (14%)، جوانان روس نسبت به آینده وضعیت سیاسی روسیه چشم انداز مثبت‌تری نسبت به آمریکایی ها دارد.

جوانان آمریکایی تصویر بسیار تیره‌تری از سیاست آمریکا در 10 سال گذشته ارائه می‌کنند، زیرا از هر 10 پاسخ‌دهنده، هفت نفر (71%) می‌گویند که نسبت به آن احساس اضطراب (32%) یا بدبین (39%) دارند. آن‌ها نسبت به همتایان روسی خود بسیار بدبین تر هستند (39% آمریکایی در مقابل 9% روسی) و بسیار کمتر خوش بین هستند (7% آمریکایی در مقابل 22% روسی) یا هیجان زده (1% آمریکایی و 14% روسی).

کارشناسان معتقدند که ایالات متحده در سال های اخیر عقبگرد قابل توجهی از دموکراسی را تجربه کرده است. در نظرسنجی شورای شیکاگو در سال 2023، اکثریت آمریکایی‌های 18 تا 34 ساله همچنین تضعیف دموکراسی (58%) و قطبی‌سازی سیاسی (54%) را تهدیدی حیاتی برای منافع حیاتی ایالات متحده در 10 سال آینده می‌دانستند.

برای جمعیت جوانی که دموکراسی را بر هر نوع سیستم حکومتی ترجیح می دهند (61%)، دیدگاه سیاسی منفی آن‌ها احتمالاً تا حدی به دلیل چنین برداشت هایی از فرسایش و قطبی شدن دموکراتیک است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که تقریباً یک چهارم جوانان آمریکایی می گویند که نمی دانند چه نوع حکومتی را ترجیح می دهند (24%).

تجزیه و تحلیل بیشتر داده‌ها تأیید می‌کند که هم جوانان روسی و هم آمریکایی اگر سیستمی دموکراتیک را ترجیح می‌دهند در مقایسه با سیستم‌های مستبد یا بی‌تفاوت، احتمال بیشتری دارد که دیدگاه سیاسی منفی داشته باشند. با این حال، ترجیح دموکراسی تأثیر بیشتری بر اضطراب و بدبینی نسبت به آینده در میان جوانان روس نسبت به جوانان آمریکایی دارد. تقریبا نیمی از جوانان روسیه می گویند که دموکراسی را بر هر نوع حکومت دیگری ترجیح می دهند (48%)، اما فقط اندکی کمتر (41%) یا فکر می کنند که یک حکومت استبدادی می تواند در برخی شرایط بر حکومت دموکراتیک ارجح باشد (20%) یا اینکه رژیم برای امثال آنه‌ا اهمیتی ندارد (21%). از هر 10 جوان روس، یک نفر به سختی می‌تواند بگوید چه سیستم حکومتی را ترجیح می‌دهد (11%).

روی هم رفته، این داده‌ها نشان می‌دهد که در مقایسه با جوانان آمریکایی، جوانان روس دیدگاه سیاسی مثبت‌تری دارند.پوتین اغلب از روسیه به عنوان یک قلعه محاصره شده برای تقویت حمایت از عملیات نظامی ویژه در اوکراین و یک دولت بسیار متمرکز یاد می کند. با وجود چنین لفاظی‌هایی، کثرت جوانان روس بیشتر نگران تهدیدات داخل روسیه (43%) هستند تا تهدیدات فراتر از مرزهای آن (26%). با این حال، داده‌ها نشان می‌دهند که کسانی که بیشتر نگران تهدیدهای خارجی هستند. آن‌ها همچنین نسبت به کسانی که مسائل داخلی را تهدید بزرگ‌تری می‌دانند (17%)، احتمالاً نسبت به سیستم حکومتی خود بی‌تفاوت هستند و فکر می‌کنند که برایشان مهم نیست (24%).

روس‌های جوان ممکن است در زمان جنگ یا زمانی که تهدیدات خارجی در حال ظهور است، تمایل بیشتری به داشتن یک دولت قوی و یکپارچه داشته باشند زیرا این امر ثبات داخلی و رهبری قاطع لازم برای محافظت از امنیت ملی و دستیابی به پیروزی را فراهم می‌کند. از آنجایی که ایالات متحده مستقیماً در هیچ درگیری فعلی دخالت ندارد و تنها با تهدیدات جزئی امنیت ملی خارجی مواجه است، سهم بسیار کمتری از جوانان آمریکایی گزارش می‌دهند که در مقایسه با تهدیدهای خارجی بیشتر نگران هستند (16%).

جوانان روس بیشتر از جوانان آمریکایی احساسات ملی گرایانه خود را ابراز می کنند جوانان روسی اغلب به عنوان بخشی از «نسل پوتین» شهروندان غیرسیاسی و در عین حال بسیار میهن پرست توصیف می‌شوند که در طول ۲۵ سال قدرت پوتین به بلوغ رسیده اند. تأکید فرهنگی بر غرور ملی، چشم‌انداز رسانه‌ای تنظیم‌شده  و برنامه‌های درسی آموزشی میهن‌پرستانه، حس قوی هویت ملی را در بین جوانان ایجاد کرده است. بنابراین، بیش از هشت نفر از هر 10 نفر (82%) می گویند که بسیار مفتخر هستند (65%) یا تا حدودی (17%) به شهروندی روسیه بودن خود افتخار می کنند.

از سوی دیگر، فرهنگ قوی مخالفت و اختلافات شدید اجتماعی-سیاسی در ایالات متحده به میهن پرستی ملایم‌تر در میان جوانان آمریکایی کمک می کند. کمتر از نیمی از جوانان آمریکایی (43٪) می‌گویند که بسیار (22٪) یا تا حدودی (21٪) به شهروندی آمریکا بودن افتخار می‌کنند. با افتخار، تعداد زیادی از جوانان آمریکایی (33٪) خود را کاملاً در وسط قرار می دهند.

وقتی صحبت از استثناگرایی ملی به میان می‌آید، جوانان روس نیز بیشتر از آمریکایی‌ها برتری روسیه را ابراز می‌کنند. اکثریت اندکی از جوانان روسیه می‌گویند که جمعیت آن‌ها برای تاریخ جهان اهمیت ویژه ای دارد (52%)، در حالی که کمتر از نیمی از آنها می‌گویند مردمی مانند سایرین هستند (45%). روس‌های جوانی که ادعا می‌کنند حکومت استبدادی بر دموکراتیک ترجیح داده می‌شود، نسبت به کسانی که سیستم‌های دموکراتیک را ترجیح می‌دهند، بیشتر به استثناگرایی روسیه اعتقاد دارند (64 درصد در مقابل 46 درصد).

در مقابل، اکثر آمریکایی‌های 18 تا 34 ساله در نظرسنجی شورای شیکاگو در سال 2023 گفتند که ایالات متحده از سایر کشورها بزرگتر نیست (64%). با این حال، یک سوم ادعا کردند که ایالات متحده بزرگترین کشور جهان است (35٪).

در میان روس‌ها و آمریکایی‌ها، تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد که جوانان میهن‌پرست نسبت به جوانانی که غرور ملی کمتری دارند، دیدگاه‌های سیاسی و اقتصادی مثبت‌تری دارند. جوانان روس و آمریکایی که می گویند بسیار یا تا حدودی به این که شهروند روسیه یا آمریکا هستند افتخار می کنند، بیشتر از دیگران خوش بینی یا هیجان (و کمتر ابراز نگرانی یا بدبینی) هنگام فکر کردن به موقعیت های اقتصادی و سیاسی آینده خود نشان می دهند. بنابراین، دیدگاه سیاسی و اقتصادی مثبت تر در میان جوانان روس ممکن است با سطح بالای میهن پرستی آ‌نها مرتبط باشد. از سوی دیگر، جوانان آمریکایی غرور ملی بسیار کمتری ابراز می‌کنند و شاید در نتیجه، آینده اقتصاد و سیاست آمریکا را از دریچه‌ای بسیار انتقادی و بدبینانه‌تر می‌بینند.

با میهن پرستی ملایم و دیدگاهی تیره و تار از آینده، از هر 10 جوان آمریکایی، سه نفر می گویند که به مهاجرت فکر کرده اند (31 درصد). در میان کسانی که مهاجرت را مد نظر قرار داده اند، تعداد زیادی (42%) از وضعیت سیاسی (27%) یا اقتصادی (15%) در ایالات متحده به عنوان یک عامل فشار (42%) یاد می کنند، اما تقریباً به همان اندازه می‌گویند که به این موضوع فکر کرده اند که مهاجرت می‌کنند زیرا کیفیت زندگی را در خارج از کشور بالاتر می دانند (38%).

گرچه در سطحی مشابه با جوانان آمریکایی، احساسات روسیه نسبت به مهاجرت بسیار پیچیده‌تر و متناوب‌تر است. در یک نظرسنجی در میان عموم مردم روسیه در فوریه 2022، قبل از عملیات نظامی ویژه در اوکراین، 19 درصد از کل جمعیت روسیه خواهان مهاجرت بودند. با این حال، سهم کسانی که می خواستند مهاجرت کنند یک ماه بعد 10 درصد کاهش یافت و از آن زمان تا کنون در این سطح باقی مانده است. این کاهش شدید و ناگهانی که در همه گروه‌های سنی، به ویژه در میان جمعیت جوان تجربه شده است، احتمالاً نشان‌دهنده خروج بیش از 800000 مهاجر زمان جنگ از جمله مهاجران اقتصادی، مخالفان وظیفه‌شناسی و پناهندگان سیاسی است که طی چند روز پس از آغاز عملیات نظامی از کشور فرار کردند،

با این حال، مشکلات به دست آوردن شغل، تجدید اقامت، و جذب هزاران مهاجر در زمان جنگ به روسیه بازگشته است. افزایش درآمد، بهبود استانداردهای زندگی و وضعیت سیاسی به ظاهر باثبات نیز باعث شده است که بسیاری از کسانی که در گذشته به مهاجرت فکر می کردند، از این گزینه صرف نظر کنند، حتی اگر امکانات مالی یا قانونی برای خروج داشته باشند.

امروز، نظرسنجی شورای شیکاگو-مرکز لوادا نشان می‌دهد که از هر 10 جوان روس، سه نفر در مقطعی از زندگی خود به مهاجرت فکر کرده‌اند (30%) و احتمالاً نماینده کسانی هستند که قصد خروج داشتند اما به دلیل مشکلات مالی قادر به مهاجرت نبودند. محدودیت های سیاسی یا لجستیکی آنها همچنین ممکن است بخشی از بزرگسالان جوان را نشان دهند که علاقه مند به زندگی در خارج از روسیه و تجربه زندگی در خارج از روسیه هستند.بسیاری از جوانان روس با توجه به فرصت انتخاب دلایل متعدد برای مهاجرت، به موقعیت های سیاسی (42٪) و اقتصادی (40٪) در روسیه، کیفیت بالاتر زندگی (39٪) و تحصیلات (22٪) در خارج از کشور اشاره می کنند. شرایط کسب و کار بهتر در خارج از کشور (17٪) و ترس از سربازی اجباری (16٪).

نتیجه

آمریکایی‌ها و روس‌ها اغلب به‌عنوان متضاد قطبی شناخته می‌شوند که در دو انتهای طیف سیاسی و فرهنگی قرار دارند. داده‌های بررسی‌های مرکز لوادا شورای شیکاگو تفاوت‌هایی را در ناسیونالیسم، ترجیحات دولتی و فرهنگ سیاسی در میان جمعیت‌های جوانان روسیه و آمریکا نشان می‌دهد. وقتی این عوامل با هم جمع شوند، به چشم‌اندازهای اقتصادی و سیاسی بسیار ظریف آنها کمک می‌کند. برای جوانان آمریکایی، ناسیونالیسم ملایم، ترجیح قوی برای نظام‌های دموکراتیک و نگرانی در مورد عقب‌نشینی دموکراتیک باعث شده است که آینده‌ای تاریک سیاسی و اقتصادی برای خود ببینند. از سوی دیگر، احساس غرور ملی قوی‌تر، بی‌علاقگی سیاسی بیشتر و تمایل به اقتدارگرایی و اعتقاد به اینکه کشورشان در برابر تحریم‌های غرب استقامت کرده است، جوانان روس را بر آن داشته است که به آینده سیاسی و اقتصادی خود اطمینان داشته باشند. با این حال، علیرغم تفاوت‌هایشان، این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که هر دو جمعیت جوان اضطراب‌های مشابهی دارند و به یک اندازه به مهاجرت برای کیفیت زندگی بالاتر، آموزش بهتر و فرصت‌های اقتصادی بیشتر فکر می‌کنند.

0
تعداد بازدید:
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، چهار راه ولیعصر(عج)
تماس: ۹۳۵۳۲۷۲۷۶۳
1743
بازدید سایت: 
محیط شناسی روابط فرهنگی