محیط شناسی روابط فرهنگی

آیا رقبای آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور دخالت می‌کنند؟

سه شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۶
نویسنده:

یک مقام اطلاعاتی آمریکا روز دوشنبه در یک تماس رسانه‌ای گفت که روسیه و ایران احتمالاً به دنبال تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور هستند. به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، جامعه اطلاعاتی بر این باور است که روسیه از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در برابر کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور…

منبع:

یک مقام اطلاعاتی آمریکا روز دوشنبه در یک تماس رسانه‌ای گفت که روسیه و ایران احتمالاً به دنبال تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور هستند. به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، جامعه اطلاعاتی بر این باور است که روسیه از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در برابر کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور حمایت خواهد کرد و ایران به تلاش‌های خود برای هدف قرار دادن ترامپ ادامه خواهد داد.

این مقام بیان داشت در حالی که به نظر نمی‌رسد چین ترجیحی بر برتری یکی از دو نامزد در این کارزار داشته باشد، آن‌ها ممکن است تلاش کنند بر نژادها در سطح کنگره تأثیر بگذارند.

در هشداری که روز دوشنبه ارسال شد، دفتر مدیر اطلاعات ملی (ODNI) گفت: « ما شاهد بودیم که بازیگران خارجی، تاکتیک‌های خود را برای پنهان کردن بهتر دست خود اصلاح می‌کنند.»در این اطلاعیه آمده است که بازیگران خارجی، شرکت‌های روابط عمومی از جمله شرکت‌های بازاریابی را استخدام می‌کنند تا از تخصصشان در ارتباطات و فناوری برای تحقق اهداف خود استفاده کنند. این شرکت‌ها همچنین با محدودیت‌های بوروکراتیک کمتری در مقایسه با دولت‌ها مواجه هستند.

روسیه از شرکت‌های «نفوذ برای استخدام» برای تغییر افکار عمومی ایالات متحده، از جمله عملیات مرتبط با انتخابات، استفاده می‌کند. در این اطلاعیه افزوده شد که این شرکت‌ها با استفاده از پلتفرم‌های نفوذ خود، «مستقیم و محتاطانه با آمریکایی‌ها درگیر شده‌اند.»همچنین این شرکت‌ها از ابزارهای بهبود یافته‌ای برای ایجاد محتوای خاص برای مخاطبان آمریکایی استفاده کرده و در عین حال تلاش‌های روسیه را از دید عموم پنهان می‌کنند.

در این اطلاعیه آمده است: «بازیگران خارجی همچنان به آمریکایی‌های ناآگاه توجه می‌کنند تا روایت‌هایی را که در خدمت منافع بازیگران خارجی است، بکارند، تبلیغ کنند و اعتبار بیفزایند.» نهادهای خارجی به دنبال استفاده از این آمریکایی‌ها برای انتشار پیام‌های خود از طریق کانال‌های خود هستند. به عنوان مثال، بازیگران نفوذ روسیه در این چرخه انتخابات تلاش‌هایی را برای ایجاد و استفاده از شبکه‌هایی از «شخصیت‌های آمریکایی و غربی» برای ایجاد و به اشتراک گذاری روایت‌های دوستانه با کرملین انجام داده‌اند.

در این اطلاعیه آمده است که روسیه، ایران و چین همگی به دنبال انجام این کارزارهای نفوذ برای «تضعیف دموکراسی ایالات متحده و جایگاه واشنگتن در جهان» هستند. به گفته این آژانس، روسیه همچنان بزرگترین تهدید برای انتخابات ایالات متحده است. کرملین از طیف گسترده‌ای از بازیگران و تاکتیک‌ها استفاده می‌کند تا «بهتر دست خود را پنهان کند»، دسترسی خود را افزایش دهد و محتوایی ایجاد کند که مخاطبان آمریکایی را بهتر درگیر کند، زیرا به دنبال تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری و کنگره، آسیب رساندن به اعتماد در انتخابات ایالات متحده و بدتر شدن وضعیت این کشور است.

ODNI  گفت که چین «احتمالا» قصد ندارد بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تأثیر بگذارد اما ممکن است نامزدهای کنگره را که منافع آن‌ها در این انخابات تهدید می‌شود، هدف قرار دهد. آن‌ها این کار را در انتخابات میان دوره‌ای 2022 انجام دادند و اعضای هر دو حزب را هدف گرفتند.این آژانس خاطرنشان می‌کند که جامعه اطلاعاتی آگاه است که «بازیگران نفوذ چین از رسانه‌های اجتماعی برای ایجاد تفرقه در ایالات متحده استفاده می‌کنند و وضعیت دموکراسی در آمریکا‌ را آشفته نشان می‌دهند.»

در همین حال، ایران به دنبال دامن زدن به «بی اعتمادی» به نهادهای آمریکایی و تشدید «اختلاف اجتماعی» است. ODNIمعتقد است که این کشور در تلاش است تا بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تأثیر بگذارد، «احتمالاً به این دلیل که رهبران ایران می‌خواهند از نتیجه‌ای که تصور می‌کنند تنش‌ها با ایالات متحده را افزایش می‌دهد اجتناب کنند.»

ODNI  در هشدار روز دوشنبه اعلام کرد: «تهران برای انتشار اطلاعات نادرست به شبکه‌های گسترده شخصیت‌های آنلاین و کارخانه‌های تبلیغاتی متکی است و به‌ویژه در تشدید تنش‌ها بر سر درگیری اسرائیل و غزه فعال بوده است.»

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه‌شنبه در یک نشست خبری در پکن گفت: «چین هرگز در انتخابات آمریکا مداخله نکرده و نخواهد کرد.»

سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک در بیانیه‌ای به وال استریت ژورنال گفت: «ایران در هیچ هدف یا فعالیتی که برای تأثیرگذاری بر انتخابات آمریکا باشد، شرکت نمی‌کند. این اتهامات صرفا عملیات روانی هستند که برای تقویت مصنوعی کمپین‌های انتخاباتی طراحی شده اند.»

ODNI  قبلا دریافته بود که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، یک تلاش تبلیغاتی با هدف حمایت از ترامپ و «تحقیر» بایدن و دموکرات‌ها در سال 2020 را روشن کرد. گزارش آن سال همچنین نشان داد که ایران تلاش‌هایی را برای هدف قرار دادن نامزدی ترامپ انجام داده است، کمپینی که از سوی رهبری این کشور مجاز شده است.

این آژانس در بیانیه‌های خود نام هیچ نامزد مشخصی را برای شرکت در انتخابات فعلی معرفی نکرده است اما در تماسی در اوایل ماه جاری، زمانی که بایدن نامزد احتمالی این انتخابات بود، مقامات گفتند که روسیه همچنان تهدید اصلی است و ترجیحات نامزدهای این کشور مانند سابق باقی می‌ماند.

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، منافع اصلی روسیه در این انتخابات مخالفت با نامزدهایی است که می‌خواهند کمک‌های بیشتری به کیف ارائه کنند. هریس بارها به عنوان معاون رئیس جمهور با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار کرده است و به گفته وزارت امور خارجه، دولت بایدن تقریباً 53.7 میلیارد دلار به اوکراین کمک نظامی کرده است. در همین حال، ترامپ به ادامه ارسال کمک به اوکراین متعهد نشده است و معاون او جی دی ونس بارها از ارسال کمک‌های نظامی به متحدان انتقاد کرده است.

تهران، خیابان انقلاب اسلامی، چهار راه ولیعصر(عج)
تماس: ۹۳۵۳۲۷۲۷۶۳
1743
بازدید سایت: 
محیط شناسی روابط فرهنگی